mpp visual journey

in samenwerking met Gé Smit en Sander Biemans

mpp visual journey – 2017

Voor het Management Potential Programma van Avans Hogeschool is er een visuele beleving voor de diploma uitreiking ontworpen. De genodigden werden gevraagd zelf de ruimte te ervaren om de reis van de ‘potentials’ (de afgestudeerden) te beleven, in plaats van dat dit verteld werd. 

In dit project was ik verantwoordelijk voor de visuele stijl van het geheel. Dit begon bij het ontwerp van de uitnodiging (de Tony Chocolonely wikkels) en dit werd in de overige vormgeving doorgezet. Ik heb de letters van de afkorting van het programma (mpp) op verschillende manieren als grafisch element ingezet. Zo komt dit bijvoorbeeld terug in de wikkels, het certificaat en in diverse animaties in de films die getoond werden.

Daarnaast was ik betrokken bij het indelen van de ruimte. Hierbij was het belangrijk dat de bezoekers bij binnenkomst in eerste instantie wat overweldigd werden door de beweging van het beeld. Vervolgens moesten ze door de positionering van de projecties verleid worden ‘dichterbij’ te komen en zo als het ware de reis van de afgestudeerden te ervaren.