kostuums

tekeningen voor de kwallen kostuums

carnavalskostuums – 2017 en 2018

‘Kostuums’ is wellicht een wat nette benaming voor de carnavalspakken die ik jaarlijks maak. Ik heb dan ook wel even getwijfeld of het niet wat onprofessioneel is om carnavalsfoto’s op mijn portfoliowebsite te plaatsen, maar ik heb besloten dat ik er genoeg tijd in steek, om ze toch op zijn minst even te laten zien. Als geboren en getogen Brabander vier ik nog altijd elk jaar trouw Carnaval en ik vind het ontzettend leuk om hier pakken voor te bedenken en maken. Vorig jaar had ik wat weinig tijd, dus toen heb ik het wat simpeler gehouden. Dit jaar (2018) wilde ik electronica in het pak verwerken. Voor volgend jaar zou ik graag de pakken interactief maken.

Kwallen – 2018

 

Een paraplu zorgt voor de bolle vorm. Hier overheen hangt een doorschijnend, wit, cirkelvormig doek waar met blacklight nagellak (waar glow in the dark pigment in opgelost is) accentjes opgezet zijn. In de afwerking van de cirkel zit een zoom genaaid, waar EL-wire doorheen getrokken is. Aan de stok van de paraplu, zit een UV lamp die de stippen op het doek doet oplichten en in de punt van de paraplu zit nog een EL-wire verwerkt.

De pakken die gedragen worden, zijn zo gemaakt dat ze over een jas gedragen kunnen worden. In het pak zitten nog 6 EL-wires verwerkt.

Tandpastatubes – 2017

 

De onderkant van een speciekuip is gebruikt als verharding van de bovenkant van de tube. Hier is een gat in gesneden en deze rust op de schouders als het pak gedragen wordt. Hier overheen is een kraag gemaakt van skai leer. De voorkant van de tube is geheel gesneden, deels met een lasersnijder, deels met de hand. Deze lagen zijn over elkaar heen gelijmd en vervolgens is het geheel afgewerkt met soepel, transparant PVC dat er tegenaan genaaid zit.